Üç Şerefeli Cami karşısındadır. Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırmıştır. 16. yüzyıl Türk Sanatı’nın en önemli örneklerindedir. Çifte hamam planındadır. Kadınlar ve erkekler bölümlerinin girişleri ayrı ayrıdır.
Erkekler soyunmalığından, kadınlar soyunmalığına kadar uzanan, zemini dükkân olan üstü ocaklı odalar bulunmaktadır. Soyunmalık duvarlarına açılmış olan ve her odada klasik yaşmaklı ocaklar ve bu ocakların iki yanında dolap nişleri bulunur.
Kadınlar kısmının kurna taşlarının espri yaratan nakışları vardır. Rivayetlere göre gelin ve kaynana kurnaları ismini almış olan bu kurnalardan geline ait olanın zarif ve ince görünüşü eşsiz taş oyma işçiliği yanında kaynananın sert ve heybetli görünüşü bir hiciv havası vermektedir.
Hamamın Üç Şerefeli Camii cephesindeki dükkan ve odaları yol genişletmek için yarısı kesilmiştir.
Mimar Koca Sinan‘ın eseri olan bu hamam, aynı zamanda Edirne’de yapılmış olan son hamam olması bakımından da büyük önem taşır.
Taş Han hamama maddi kaynak sağlamak için yapılmıştır.
Hamam özel kişi mülkiyetindedir. II.Dünya Savaşı sırasında ot deposu olarak kullanılmış, bu sırada içerisindeki mermer taşları yok olmuştur. Savaş sonrası onarılmış ve Edirne’de günümüzde halâ hamam olarak hizmet vermektedir.