Washington Üniversitesi Kimya Fakültesi lisans öğrencilerine yazılı sınavda şu soru gerçekten soruldu:
‘Cehennem ısınıyor mu, soğuyor mu? Tezinizi bir örnekle ispata çalışın.’
Öğrencilerin çoğu, teorilerini ‘gazlar sıkışınca ısınır, genleşince soğur’ diyen Boyle Kanunu ile desteklediler. Bir öğrenci hariç!! Öğrenci şu cevabı verdi:
‘Bu soruya cevap verebilmek için ilk bilmemiz gereken, cehennem’in kütlesinin zaman içinde gösterdiği değişim. Özetle, Cehennem’e belli bir sürede ne kadar ruh giriyor, ne kadar ruh çıkıyor, bunu bilmeliyiz.
KAÇ RUH GIRIYOR ???
Hipotez olarak ‘Bir ruh Cehennem’e bir kere girince bir daha çıkamaz’ demek zannediyorum yanlış olmayacaktır. Demek ki, cehennem’e sürekli giriş var ama çıkış yok.
Elimizde olması gereken ikinci veri, Cehennem’e ne kadar ruhun girdiğidir. Bazı dinler ‘Benim dinimden olmayanlar Cehennem’e gider’ der. Buradan da herkesin (yani bütün ruhların) Cehennem’e gittiği sonucunu çıkarabiliriz.
RUH NÜFUSU ARTIYOR !!!
Şimdi, üçüncü olarak, Cehennem’in kütlesine bir göz atalım. Boyle Yasası’na göre, Cehennem’in ısısının ve basıncının aynı kalması için, hacminin yeni ruhların hacmi kadar artması gerekir. Bu durumda iki olasılıkla karşı karşıyayız:
1- Eğer Cehennem, yeni gelen ruhların hacminden daha yavaş büyüyorsa, ısısı ve basıncı, Cehennem’in sağının solunun delinmesine kadar artar.
2- Eğer Cehennem, yeni gelen ruhların hacminden daha hızla büyüyorsa, ısısı ve basıncı, Cehennem buz gibi olana kadar düşer.
Peki bu iki olasılıktan hangisini doğru kabul etmeliyiz? Elimizde delil var mı??? Var :
(a) Üniversiteye ilk girdiğim yıl Miss Therese Banyan’ın koyduğu şartı geçerli kabul edersek (Miss Banyan bana ‘Cehennem’de soğuk bir gece yaşanmadan seninle yatmam’ demişti)…
(b) Ben de dört yıldır bu okulda olup hala Miss Banyan’ı yatağa atamadığıma göre…
(c) Aksi ispat edilene kadar Cehennem ekzotermiktir (ısı verir).’
Yıl bitirme imtihanına girenler arasında sadece bu öğrenciye yıldızlı A notu verildi.