Sayın Valim Altın Arama Çalışmaları Ticaret Lisesine Mi Kaydı…?

Paylaş

Sayın Kemal UNAKITAN son anda başbakan yerine milletvekili listesine girince tanıdığım herkese “Edirne bu işten çok faydalanacak” diye saatlerce vaaz vermiştim.

Edirne Kemal beyin Bakanlığından ne kadar faydalanabildi o tartışılır ama iki konu var ki Kemal Beyin katkısı asla unutulmamalıdır. Bunlardan birincisi yeni yapılan Edirne Ticaret Lisesidir. İkincisi ise 2-3 yıl içersinde ilimizde hemen her noktaya ulaşacak olan doğal gaz sistemiyle Edirne’yle birlikte Trakya’nın tümünün aile bütçelerine girecek olan yıllık bir, bir buçuk milyon TL’lik ekonomik katkıdır.

Şimdi bunları okuyunca yine Hamza AKP propagandası yapıyor safsatalarına dalmayın. Ne demişler; ‘Yiğidi öldür ama hakkını yeme’

Neyse biz konumuza dönelim. Milli Piyango İdaresi marifetiyle mezun olduğu okulun yeni hizmet binasını yaklaşık 3 trilyon TL ye iç donanımıyla birlikte yaptıran Maliye Bakanımız Sayın UNAKITAN ve bizler Türkiye’nin en modern okulunun Edirne’de yapıldığını sanıyorduk! Oysa okulun açılış törenin geç yapılışından da huylandığımız bir inşaat fiyaskosu ile karşı karşıya kalındığını nereden bilebilirdik ki!!

Bu gün yarıyıl tatili fırsat biliniyor; Kanalizasyon ve yağmur suyu toplama kanallarının yeniden tamirat için büyük bir hafriyat çalışması sürdürüyorlar yani evet, evet yeni Ticaret Lisesi okulundan bahsediyorum. Sanırsınız Edirne’nin meşhur altın arama çalışmaları ticaret lisesinin bahçesine taşınmış!

Sayın valim burada sorum size; “Devlete iş yapan müteahhit trilyonlarca TL parasını aldığı bir inşaatın kanalizasyonu, yağmur suyu toplama sistemini ve elektrik sistemi ile kalorifer sistemini yapmadan aldığı trilyonlarla çekip gidebilir mi?

İl Bayındırlık Müdürlüğü böyle şeylere göz yumar mı? Hepsi bir yana İl Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir eksiklikle inşaatı teslim alabilir mi? Bodrum katları potansiyel kapalı yüzüme havuzu olmaya aday olan bu binanın, örtbas edilmeye çalışılan büyük kahrının bir bedeli yok mudur?

Sanırım sizi kurmaylarınız yanıltıyor zira bildiğim kadarıyla siz bir ömrü yolsuzluğa hırsızlığa karşı mücadele ye vakıf etmiş bir insansınız; Görünen o ki Edirne Ticaret Lisesi inşaatında yaşanan bence birçok yanlışlık sizden kamufle edilmiş. Arabanıza binip Ticaret Lisesi’ni bir ziyaret ederseniz benim anlattıklarımdan çok daha büyük eksiklikler göreceksiniz

Yapılan, yapanın yanına, kar kalmasın. Sorun hesabını bütün bunların burnundan kıl aldırmayan sorumlulara. Size yakışan budur sayın valim…